Expeditie Zuid-Afrika

UNIEKE EXPEDITIE naar Zuid-Afrika 2021

In navolging van onze expedities in 2018 en 2019  organiseren wij een unieke expeditie naar Zuid-Afrika in het najaar van 2021. Met een select gezelschap van vijf ondernemers en drie begeleiders reizen we af naar dit inspirerend land vol cultuur en natuur.

 

Is deze uitdaging wellicht iets voor jou?
Lees er hier meer over of neem contact met ons op.

Interesse?
Voor aanmeldingen of overige informatie van deze expeditie, neem contact op via: info@committ3d.nl
BEKIJK CASUS
Bekijk onze Zuid-Afrika casus van 2018 en een video verslag.

Waarom onderneem je deze reis?

De Expeditie Zuid Afrika is ontworpen voor ondernemers die zich buiten de bestaande kaders en grenzen persoonlijk willen ontwikkelen.

Ondernemers hebben een druk bestaan. Er zijn maar weinig momenten om tot rust te komen, laat staan voor zelfreflectie. Best belangrijk als het gaat om het verkrijgen van nieuwe inzichten en het uitwerken van plannen. Soms kom je gewoon niet toe aan wat belangrijk is of is de balans zoek. Een bewuste keuze om afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken kan daarbij helpen, is vaak zelfs noodzakelijk.

 

Waarom Zuid Afrika?

Tijdens de Zuid Afrika expeditie ga je uit je comfort zone en komen een aantal zaken samen. Enerzijds omdat je met andere ondernemers op reis bent, anderzijds omdat Zuid Afrika een fascinerend en inspirerend land is. Sterk gevormd door de invloeden uit het verleden en de spirituele kracht van de natuur die zowel energie geeft als nederig maakt. Beide hebben het land gemaakt tot een multiculturele en intrigerende samenleving. Zuid Afrika is een betoverende combinatie van natuur en cultuur waar rust, zelfreflectie en geestelijke rijkdom eigenlijk vanzelf komen.

 

 

COMMITTED in Zuid Afrika

Het is geen toeval dat wij gekozen hebben voor een Expeditie naar Zuid Afrika.

We hebben samen een reis naar Zuid Afrika gemaakt en daar eigenhandig mogen ervaren wat de waarde van deze expeditie is.

Rust om na te denken welke richting je op wilt, inspiratie van de bevolking en de natuur, goede gesprekken op de veranda, geen afleiding vanuit Nederland en de dagelijkse werkzaamheden, filosoferen over onze nalatenschap als persoon/onderneming en simpelweg onvergetelijke indrukken van 1 van de mooiste landen ter wereld.

 

Zuid Afrika heeft daarnaast een rijke geschiedenis in de rugby sport. Het beeld van President Nelson Mandela, gehuld in rugby shirt, bijbehorende pet en betoverende glimlach, die Springboks captain Francois Pienaar de wereldbeker overhandigt is een beeld dat bij iedere rugbyliefhebber kippenvel oplevert. Hiermee liet de “Rainbow nation” zien dat sport mensen samen brengt, ongeacht de geschillen. Dit past sterk bij onze overtuiging “Vooruitgang door beweging”.

 

Wat ondernemen we?

In het najaar van 2021 ondergaan we met 5 ondernemers en 3 begeleiders een unieke expeditie op verschillende gebieden.

 

Natuur: Zuid Afrika heeft prachtige natuur. Tijdens de jeep- en wandelsafari sta je er (letterlijk) midden in. Je breng onder andere een bezoek aan Kruger National Park en vangt een glimp op van de ‘Big 5’.

Cultuur: Een bezoek aan de townships brengt je in contact met het ware Zuid Afrika. Zo krijg je een helder beeld van hoe de Zuid Afrikaanse samenleving in elkaar steekt.

Educatie: Vrijwilligerswerk is een uitstekende manier om de inwoners van een land deep down te leren kennen. Op de schooltjes van Stichting Bambanani* word je betrokken bij kinderen, de onderwijzers en steek je je handen uit de mouwen. Een unieke ervaring die je meeneemt voor de rest van je leven.

 

Samen levert dit nieuwe indrukken, inspiratie en bezinning op. Aarden in natuur en cultuur. Ver van huis met tijd om de zaken op een rijtje te zetten. Samen met andere ondernemers en momenten voor jezelf. Met zelfrelativering en een andere kijk op het leven als resultaat.

 

 

 

 

 

*Stichting Bambanani

Tijdens de Expeditie Zuid Afrika bundelen we letterlijk en figuurlijk onze krachten met Stichting Bambanani. Ed Rakhorst brengt op inspirerende wijze de plaatselijke bevolking in beweging ten behoeve van de kinderen in Zuid-Afrika. Samen met Ed bezoeken we projecten van de stichting en gaan we aan de slag.

Stichting Bambanani bouwt schooltjes voor Zuid Afrikaanse kinderen. Een veilige plek om te leren en waar honger niet bestaat. Daardoor ontstaat er ruimte in hun hoofd. Ruimte om te spelen, om te dromen. Dat creëert zelfvertrouwen en zekerheid. De schooltjes zijn zoveel mogelijk zelfvoorzienend. Minder overleven dus. De kinderen durven verder te kijken dan de dag van vandaag en hebben een toekomst.

 

Nelson Mandela

 

“The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers that fear.”

 

 

Nelson Mandela

 

"What counts in life is not the mere fact that we have lived. It is what difference we have made to the lives of others that will determine the significance of the life we lead."

 

 

postadres

  Kleverham 10

  5371 EL Ravenstein

 

bezoekadres

  Limietlaan 7, Den Bosch

 

E-MAIL

  info@committ3d.nl

bedrijfs info

  KvK: 56293232

  BTW: NL852061213B01

  IBAN: NL82 RABO 01443.00.338

 

Algemene voorwaarden